fbpx

AFLYST! Besøg Insektskoven i VR

Afholdt
VR Alfio Bonanno udstilling
AFLYST alle lørdage

I forbindelse med særudstillingen med Alfio Bonanno har vi flyttet det gigantiske værk, der ligger på Amager Fælled, ind i udstillingen, gennem 3D. Du kan gennem tre korte film udforske “Insektskoven”, Alfio Bonannos ikoniske værk, som henholdsvis fugl, hund, menneske og insekt. Oplevelsen, der har verdenspremiere på udstillingen, er skabt i et unikt samarbejde mellem Alfio Bonanno, udstillingens kurator og kreative kræfter fra film, VR og udstillingsmiljøet.

 

Kunstneren Alfio Bonnano om Insektskoven gennem 3D:

“Interdiciplinære samarbejder giver nye tanker og dimensioner – det giver supplerende elementer til værket, og det er det her projekt et rigtig godt eksempel på. 

Det overrasker – man er helt alene med værket og oplever ting man ikke har oplevet før og som man skal tage stilling til. Ligesom naturen overrasker det en. Og kunst skal overraske. Jeg ser frem til fortsættelsen af samarbejdet – det er det rigtige tidspunkt nu. Medier kommer mere og mere ind i vores hverdag.”

Film og VR instruktør Asta Wellejus, tidligere udvikler for Lars von Trier og Peter Aalbæk, Zentropa.

“Med film og VR kan vi rejse i tid og rum. Vi kan komme helt tæt på kunstværket og langt fra. Vi kan se solen gå og dagen der gryr i Insekstkoven. Og vi kan skifte krop og perspektiv. De besøgende kan nemlig gennem VR og 2D film, udforske Insektskoven som en fugl, der kommer flyvende, som et insekt gemt i bladene eller som en hund der nysgerrigt løber mellem stammerne. I et samarbejde mellem forskellige kreative kræfter, kunstner, kurator og film professionelle, er der skabt en helt ny type af kunstoplevelse, hvor kunstværk og natur går hånd i hånd”.

Kuratoren Christian Kortegaard Madsen:

“Alfio Bonannos kunst, som bl.a. handler om økologisk tænkning, klima og migration, er mere relevant end nogensinde. Derfor er det enormt interessant med Artmobile installationen og VR-produktionerne at opleve teknologiske formidlingsløsninger, som kan være med til at udbrede den tænkning som Bonanno i årtier har praktiseret i sin kunst. Selvom installationen er stedsspecifik, kan man ved hjælp af VR og Artmobile helt bogstaveligt tage oplevelsen af værket, dets æstetik og rummelighed, med ud.”

Jeppe Priess Gersbøll, leder af Johannes Larsen Museet:

”Johannes Larsen Museets profil er kunst og natur. Alfio Bonanno bygger med denne udstilling videre på museets ånd og mission: Kunsten som åbning mod naturen og dens livscyklusser, dens fascinationskraft, dens styrke og skrøbelighed. Alfio Bonannos kunst rummer en forundringsparathed, men den handler også om at tage stilling og vise omsorg for lokalsamfund og natur. For den verden, vi alle er en del af. Han vender synsvinklen gennem sin værker og lader os for en kort stund se det hele fra naturens side. Med udstillingens nytænkende virtuelle og digitale indslag er det nu ikke blot blevet muligt at dokumentere Bonannos stedspecifikke installationer men også at opleve hans arbejde i naturen på hidtil usete måder og tilmed flytte oplevelsen direkte ind i udstillingen mellem hans øvrige værker.”

 

Udvalgte dage kan du opleve Alfio Bonanno fortælle om sin udstilling.  Læs mere om arrangementet her.

Kreditering:

Produced by Die Asta Experience and Immersive Stories.
Producers, manuscript and direction: Asta Wellejus, Die Asta Experience and Ane Skak, Immersive Stories.
Cinematographer: Janus Heiberg Madsen og Ane Skak
Editors and stitching: Janus Heiberg Madsen og Stephanie Brauer

Artistic consultants Alfio Bonanno

Christian Kortegaard Madsen
Sound design, mix and colorgrade: Janus Heiberg Madsen
Creature Design: Anders Lerches

Tak til: Øernes Kunstfond, Kulturregion Fyn, Zentropa, Peter Mygdal og Cecilie Toksvig