fbpx

Færøsk aften

Køb din billet her

Kerteminde Museumsforening inviterer til “Færøsk aften”

Snart er det sidste chance for at se sommerens store Migines-udstilling – og i den forbindelse inviterer Museumsforeningen til en aften med fokus på Mikines, færøsk litteratur og smagsprøver fra det færøske køkken. 
Aftenens oplægsholdere er Jeppe Priess Gersbøll og Agnete Holm Hvidt.

Bag om udstillingen ”Færøske billeder – Samuel Joensen-Mikines”

Jeppe Priess Gersbøll, leder af Johannes Larsen Museet og kurator på Mikines-udstillingen vil fortælle om tilblivelsen af udstillingen og om Samuel Joensen-Mikines, hans liv og arbejde. Mikines fik stor betydning som faderskikkelse i Færøernes kunsthistorie, men han levede også et dramatisk liv og var en sammensat skikkelse. Hans værker vidner om en moderne spænding mellem form og indhold, og om mødet mellem den store verden og oprindelsen på den yderste ø.
Hans kunst havde den store natur og eksistensen i centrum.
I pausen serveres en let anretning med smagsprøver fra det færøske køkken.

Færøsk digtekunst

Agnete Holm Hvidt, tidligere præst, cand.mag i Litteratur og Religion og foredragsholder, fortæller om færøsk digtekunst. Ligesom malerkunsten er den skriftlige digtekunst et forholdsvis nyt fænomen på Færøerne. Og som hos Mikines, spiller naturstemninger og mødet med naturens overmagt en stor rolle for digterne. Kunsten og digtningen anslår de samme strenge, kan man sige. Mød digterne Hedin Bru, William Heinesen og Jørgen Frans Jacobsen og hør eksempler fra deres lyrik,  romaner og essays – men også et ekko fra middelalderen og et helt moderne strejf fra fjeldet!

Pris: 125 kr. – incl. smagsprøver samt vin/øl

Tilmelding foregår på Kerteminde Museumsforenings hjemmeside. Tilmelding åbner onsdag den 25. august kl. 09.00.