fbpx

Guldrammer på Fyns Hoved

Den fantastiske natur på Fyns Hoved har været et yndet motiv i dansk kunst i hvert fald siden 1870’erne. Mest kendt er Fritz Sybergs mange malerier og akvareller af familien Sybergs simple liv i strandkanten i sommermånederne 1902-10.
Fra 13. august til og med efterårsferien har museet opstillet 7 guldrammer ved udvalgte punkter på Fyns Hoved. Igennem rammerne kan man betragte det udsnit af landskabet, som den enkelte kunstner har udvalgt sig som motiv til sit maleri.
Et nyt blik på naturen
Målet med guldrammerne er at udvide naturoplevelsen på Fyns Hoved ved at koble den med kunsten. Det skal give de besøgende et nyt og kunstnerisk blik på naturen. Samtidig giver den brugerne en fornemmelse af at komme i dialog med kunsten og fortiden gennem mødet mellem værk og natur. Appen kobler således kunst- og naturoplevelse og gør de kunstneriske motiver nærværende for nutidens besøgende på Fyns Hoved.
Find information om kunstruten på Fyns Hoved her.
Download app
Med en app kan man på egen hånd finde kunstnernes motiver i landskabet på Fyns Hoved. Appen indeholder nemlig en række kunstneres landskabsmalerier fra området – hvert billede er ved hjælp af gps-koordinater knyttet til det sted, hvorfra kunstneren i sin tid har malet sit billede. Desuden kan man i tekst og lyd få fortalt historien bag det enkelte billede. Ruten indeholder i alt 11 malerier, som bringer dig hele hovedet rundt (en gåtur på ca. 2 timer).
Appen indeholder ikke bare en rute på Fyns Hoved, man kan også komme rundt i kunstnernes fodspor på Vestfyn og i Svanninge Bakker. Desuden kan man tage en tur rundt i det uhyggelige Odense eller i H.C. Andersens spor rundt til fynske slotte og herregårde.
Download appen Historiejagt Fyn her.
Historiejagt Fyn er en del af Kulturregion Fyns projekt Kultur i Bevægelse, som er støttet af Region Syddanmark og Kulturministeriet.