fbpx

Babettes Gæstebud – koncertfortælling på Johannes Larsen Museet

Køb din billet

Karen Blixens underfulde fortælling danner baggrund for vores koncertfortælling. Blixen kalder sin fortælling en skæbne-anekdote; en fortælling om Din og Min, om læserens/tilhørerens skæbne, og dem oppe i Norge. Vi konfronteres med vores forhold til Måltidet/Nadveren, – vores forhold til det Bedste kontra det Næstbedste. Helligånden er i spil, men også Blixens eget begreb: Hjælpeånden.

Koncertfortællingens musik skaber den særlige nadverstemning, som der her dækkes op til. Musikken er dels den norske salmetone, dels et ”ekko” af Sfærernes Musik, og endelig den musik der overbyder alt, og som altid fulgte Blixen, nemlig Mozart. Grammofonplade med Mozarts Klarinetkoncert, og her især Adagioen, blev på den afrikanske farm spillet så meget, at et nyt eksemplar jævnligt måtte rekvireres fra England. En musik, som den berømte dirigent Herbert von Karajan mente, altid burde spilles i kirkerummet og med klarinetsolisten stående på prædikestolen.

Gæstebud i Kaffehuset på Johannes Larsen Museet – fra den himmelske musik til et himmelsk måltid

I forlængelse af koncertfortællingen er der mulighed for selv at opleve det berømte måltid genskabt i Kaffehuset på Johannes Larsen Museet. Museets café præsenterer en spændende fortolkning af Babettes og Blixens litterære kogekunst lørdag den 4. december kl. 17.30. Billetter hertil kan købes separat på hjemmesiden.

Menu

Kraftig pighvarbisque tilsmagt med sherry, quenelles af kammuslingefars serveret med sprøde urter.
Blinis Demidoff, blinis af boghvedemel, rørt økologisk cremefraiche, rødløg og Baerii Caviar.
Farseret vagtel i sarkofag af butterdej med kraftig trøffelsauce, hertil friskrevet trøffel.
Franske oste med behørig garniture, serveret med friskbagt knækbrød og smørstegt rugbrød.
Baba au Rhum glaceret med rom sirup, friskmarineret frugtsalat og let pisket vaniljefløde.

Kuvertpris: 895 kr.

Vinmenu kan tilkøbes for 495 kr. inkl. 1 glas champagne ved ankomst. 

Billet til middagen i Kaffehuset kan købes HER som selvstændig oplevelse uden foregående billet til koncertfortællingen. Eller man kan nyde denne to-akter med koncertfortælling og gensyn til museet til gæstebud lørdag den 4. december.

OBS: Billetsalget til spisningen lukker mandag den 22. november. Spisningen aflyses ved færre end 30 deltagere.