fbpx

Foredrag: Nils Ohrt fortæller om Mikines

Køb din billet her

Oplev Nils Ohrt, kunsthistoriker og tidligere direktør for Færøernes Nationalgalleri, Listasavn Føroya, når han kommer til Kerteminde og holder et spændende foredrag om udstillingsaktuelle Samuel Joensen-Mikines torsdag den 9. september kl. 17-19.

Nils Ohrt bor til daglig på Færøerne og har i mange år arbejdet med færøsk kunst. Ohrt har indgående kendskab til, hvad billedkunsten betyder for de små øer i det store hav og kan sætte ord på den fascination, som mange oplever i samspillet mellem landskaberne, menneskene og kunsten på Færøerne. Mikines (1906-1979) betragtes som ”færøsk malerkunsts fader”, og han satte om nogen Færøerne på det kunstneriske verdenskort og blev landets første, professionelle kunstmaler. Mikines har skildret bygderne, landskaberne, menneskelivet og de eksistentielle dramaer, og mange af billederne kan opleves netop nu på den anmelderroste udstilling i Kerteminde.

Samuel Joensen-Mikines: Mykines bygd, 1935. Olie på lærred. Privateje.
Samuel Joensen-Mikines: Mykines bygd, 1935. Olie på lærred. Privateje.

 

I forbindelse med sommerudstillingen ”Færøske billeder – Samuel Joensen-Mikines” på Johannes Larsen Museet har Ohrt været en vigtig samarbejdspartner og bidraget til kataloget med en artikel, der belyser væsentlige sider af Mikines’ markante billedverden og hans kunsthistoriske betydning.