fbpx

Nordisk Jul 2021

Afholdt
Køb din billet

Nordisk Jul med Blum og Haugaard Band med Erik Rydvall (S)

Igennem de sidste 14 år har Blum og Haugaard inviteret gæster med i deres nordiske julekoncerter, der har fyldt koncertsale i Danmark, Tyskland og Østrig, og begejstret publikum fra Elbphilharmonien i Hamborg til kirker på Sydfyn, med deres blanding af inderlige juleviser og fyrig dansemusik.

På en helt særlig måde formår de skandinaviske jule- og vintertraditioner at sprede lys og varme i en kold og mørk tid. Julekoncertens håndplukkede repertoire byder på en strålende buket af både traditionelt og nyskrevet materiale. Dansemusik fra fordums dampende balsale, hvor folk mødtes til en svingom, til de stille sange, der lød rundt om ildstedet ved arnen derhjemme.

Nordisk Jul på Johannes Larsen Museet, 2020


Grundstammen i koncerten er igen i år det uforlignelige Blum og Haugaard band, der yndefuldt og med stor kraft bringer musikken og nærværet udover scenekanten. Gæsten i år er den virtuose nøgleharpespiller Erik Rydvall fra Västerbotten, som publikum endelig får lov til at opleve efter det coronabetingede afbud i 2020. Udover det traditionelle repertoire mestrer han også barok og nykomponeret musik par excellence på sit helt specielle instrument. Han optræder flittigt på såvel spillemandsstævner som store arenaer rundt omkring i Europa, hvor han gæster rockbands og popmusikere. Og har turneret intensivt med den svenske trio Nordic. I 2019 var han huskunstner ved den tysk/danske folkBALTICA Festival og gæst ved DR Pigekorets julekoncerter.