fbpx

Særudstilling: Rejsespor ‖ Baslund ‖ Bohr

Jens Bohr. Troldand litografi. Mål: 95 x 68 cm

Rejsespor handler om de konkrete værker fra rejserne og rejsen som et kunstnerisk spor. Helle Baslund og Jens Bohr har i mange år boet ved Gabet på Hindsholm og de bygger med deres liv og værker videre på traditionen fra Johannes Larsen og de øvrige fynbomalere med interessen for naturen, landskaberne og den lokale forankring. Men i lighed med flere af de ældre fynske kunstnere (og utallige andre kunstnere i det hele taget) spiller rejseaktiviteter en central rolle for de to nutidskunstnere og deres motiv-verdener.

Et omdrejningspunkt for udstillingen i vinteren 2022 vil være Rom og Italien, oplevet og bearbejdet som stipendiater, som rejsende kunstnere, på Det Danske Institut i Rom gennem de seneste år. Hver gang i tilknytning til ophold på andre mere landlige steder i Italien. Udstillingen viser herudover værker baseret på rejser til Norge, Irland og Kina samt fokus på skibe og sejlads, hav og strand.

Udstillingen viser et bredt spekter af Helle Baslunds og Jens Bohrs virke i form af oliemalerier, akvareller, træsnit, litografier og billedvævning.

Udstillingen ”Rejsespor || Baslund || Bohr” ledsages af et spændende katalog, og udstillingen er skabt i  samarbejde med KunstCentret Silkeborg Bad, hvor den vises i 24. september til 18. december 2022.

Helle Baslund. Romerske spor, olie på lærred. Mål: 120x100cm
Helle Baslund. Romerske spor, olie på lærred. Mål: 120x100cm

 

Sted: Johannes Larsen Museet
Tid: 15. januar til 20. marts 2022.