fbpx

En aften med Henrik Saxgren og Søren Gericke på Johannes Larsen Museet

Afholdt
Søren Gericke
KØB BILLET

Oplev fotograf og billedkunstner Henrik Saxgren i samtale med Jeppe Priess Gersbøll, leder af Johannes Larsen Museet. Saxgren (født 1953) er kendt for sine mange reportager til pressen og rejseskildringer af menneskers vilkår og fremtræden rundt om i verden, både som internationalt anerkendt forfatter og udstillende kunstner. I de senere år har naturen og især de nordiske landskaber indtaget en helt central rolle i hans produktion. Henrik Saxgren er lige nu aktuel med sommerens store udstilling her på Møllebakken, ”Fra Tønder til Thule”, hvor man kan opleve værker fra Tøndermarsken over Island til Grønland. Udstillingen ledsages af et stort katalog. Det er en udstilling, der i ånden bygger videre på arven fra Larsen og museets profil – kunst og natur i nordisk perspektiv. Vi skal høre om arbejdet bag udstillingen og historierne bag mange af de dramatiske og betagende billeder. Ikke mindst skal vi høre om selve landskaberne, menneskene og de forskellige indtryk, som Henrik Saxgren har mødt på sine mange og ofte krævende rejser på kanten af verden. Hvilket arbejde går forud hos mesterfotografen, der har prøvet det meste men som stadig er på vej mod nye billeder og projekter – Hvad driver ham og hvilke oplevelser ligger der bag Saxgrens bevægelse mod naturkunsten, landskaberne og skildringen af de skæbner, der er formet af naturens kræfter?

I forbindelse med arrangementet får man en menu skabt og tilberedt af kokken Søren Gericke. Som kok, køkkenchef og gastronomisk formidler har Gericke om nogen har været med til at løfte dansk madkultur og inspirere yngre kolleger og alle os andre igennem flere årtier. Den vidtfavnende madbegavelse vil både lave mad over bål på Møllebakken og i Kaffehusets køkken. Det var Henrik Saxgren, der selv foreslog vennen Søren Gericke til et arrangement i forbindelse med udstillingen. Vi var hurtige til at tage kontakt til Søren, og er sikre på, at det på mange måder bliver en velsmagende og spændende aften for alle sanser”.