fbpx

Trækfuglevej (Nye datoer følger)

Afholdt
Nye datoer følger

Nye datoer følger

Kirsten Klein og Steen Folmer Jensen har i flere omgange boet og arbejdet på refugiet San Cataldo i Italien. Det gamle nonnekloster San Cataldo på bjergskråningerne ved Ravello blev i 1924 indviet som studiehjem for danske videnskabsmænd, kunstnere og andre ’åndsarbejdere’.

Også digteren Thøger Larsen (1875-1928) og hans kone Thyra Larsen rejste i 1925 og i 1927 til San Cataldo. Thøger Larsens digtsamling Søndengalm (1926) og til dels også den sidste samling af noveller og digte Trækfuglevej (1927) er blevet til på baggrund af disse rejser. I udstillingen sammenstilles Kirsten Kleins fotografier og Steen Folmers Jensens skitser fra San Cataldo med digte og citater fra Thøger Larsens Italiensrejser, der gjorde ”standfuglen” ved Limfjorden til en poetisk ”trækfugl”.

Kirsten Klein og Steen Folmer Jensen har desuden arbejdet med lydoptagelser fra San Cataldos omegn. Lydoptagelserne skaber en helt særlig atmosfære omkring den besøgende på udstillingen.

Udstillingen på Johannes Larsen Museet viser nye værker fra San Cataldo og berører (nu er vi jo på Møllebakken) den venskabelige forbindelse mellem Johannes Larsen og Thøger Larsen.

Udstillingen Trækfuglevej er skabt af fotografen Kirsten Klein og billedkunstneren Steen Folmer Jensen i samarbejde med museumsformidler Lars Mathiesen på Lemvig Museum og vises denne vinter på Johannes Larsen Museet.

Der følger et katalog til udstillingen udarbejdet af Lemvig Museum.

Foto af Thøger og Thyra Larsen i San Cataldo. Motiv fra Amalfi-kysten af Steen Folmer Jensen. Digt af Thøger Larsen.