fbpx
1. maj 2020

Atelieret sættes i stand

Mens museet er lukket, har vi benyttet tiden til et omfattende og vigtigt projekt: En tiltrængt istandsættelse og nyophængning af Johannes Larsens atelier. Eller “værksted”, som han omtalte det.

Arbejdet sker som led i en større istandsættelse og fremtidssikring af arkitekten Carl Petersens fine bygning fra 1916-17, der rummer Johannes og Alhed Larsens atelierer samt vinterhaven. Efter omhyggelig dokumentation og gennemgang af væggene er der blevet puslet og repareret skader, spartlet og slebet, og snart skal der males. Alt gjort efter bedste forståelse for rummets arkitektoniske og kunsthistoriske betydning samt ånden på stedet.
Siden åbningen af Johannes Larsen Museet i 1986, hvor en gennemgribende restaurering fandt sted, har Larsens værksted udgjort et omdrejningspunkt på museet.
Dette er hjertekammeret i kunstnerhjemmet og selve det sted, hvor man skal kunne opleve, hvad Johannes Larsen ville med sin kunst og forstå hans livsprojekt.
En god del af ophængningen og indretningen videreføres og reetableres i tråd med vores viden om forholdene på Larsens tid, og flere billeder hører simpelthen til atelieret. For genkendelighed og kontinuitet, ja sommerfuglestøvet, er vigtigt. Samtidig vil værkstedet blive videreudviklet som det centrale “fortællerum”, hvor fuglekunsten, ekspeditionerne, landskaberne og samspillet mellem natur, liv og kunst på Møllebakken kan udfoldes endnu tydeligere i tråd med museets samling og hovedfortælling. En fast ophængning, der samtidig afspejler rummets oprindelige funktion som levende kunstnerisk arbejdssted gennem årtier. Vi glæder os til at dele det hele med jer, når museet åbner igen. Fortsættelse følger, når nyophængningen tager form.