fbpx
23. juni 2020

Et stort kunstværk til Kaffehusets trappe og den nye adgang til museet

Skulptur Kaffehuset

Forleden fik gæsterne på Kaffehusets terrasse sig en ekstraordinær oplevelse til frokosten. To ton udtryksfuld skulptur af granit flyttede ind neden for museet. Skulpturen er tænkt, sanset og hugget på Fyn af en markant kunstner, billedhuggeren Frede Troelsen (1936-2014). Her ankom altså værkets tiltænke “vartegn” –  den store blok med svungne bånd – og blev med omhu landet lige dér, hvor vi allerede synes, at det altid har stået.

Med denne skulptur ønsker museet at markere trappen fra 2019 til Kaffehuset fra Hindsholmvej med et markant, men samtidig velintegreret, kunstnerisk indslag, der skal formidle, at heroppe ligger ikke alene en café, men et kunstmuseum, en helhed udspændt mellem kunst og natur, fortid og fremtid, kulturarv og nye projekter.

Projektet er sat i værk i samarbejde med billedkunstneren Birgitte Thorlacius, der var gift med Frede Troelsen, hvis stenkunst er fyldt med erindring og udtryk. Om man vil tolke stenens svungne L’er – kunsten ud af den rå blok – som en henvisning til Larsen, ja, det er da bestemt en mulighed. Alt forbinder sig på stenen og griber ind i hinanden, ligesom i naturen, som Larsen oplevede det.

En række mindre sten af Troelsen blev også leveret og vil blive installeret ved trappen i pagt med helheden.

Fortsættelse følger, når værket er helt på plads. Se i øvrigt denne lille film om dengang, Birgitte og Frede udstillede sammen på museet i vinteren 2011-12: