fbpx
23. januar 2020

Fuglekunsten bygger rede i Kerteminde

Johannes Larsen Museet udbygger sin samling af fugleværker og indfører verdens første triennale for fuglekunst.

Udstillingen Fugl 2019, der åbnede i september, nærmer sig nu sin afslutning. Men fuglekunsten fortsætter på Johannes Larsen Museet.
”Fugl 2019 er ikke en tilfældig udstilling. Fuglekunst er en del af Johannes Larsen Museets satsning og strategi, både hvad angår samling og formidling”, siger leder af Johannes Larsen Museet Jeppe Priess Gersbøll.
Ny fugl til samlingen
Et af udstillingen Fugl 2019’s markante værker, ”Rørdrum” af Jens Overgaard Christensen, får da heller ikke lov at trække videre. Det skal nemlig være en del af Johannes Larsen Museets samling af fuglekunst. En samling, der er blevet bygget op gennem en årrække, og som museet ønsker fortsat at udvide.
Triennale for fuglekunst
Det bliver heller ikke sidste gang, at Johannes Larsen Museet udsender et ”open call” for fuglekunst. Fremover skal det nemlig være en tilbagevendende begivenhed, at museet gør status over fuglen i samtidskunsten.
”Kunstnere i hele landet kan derfor spidse blyanten, mejslen, penslen og telelinsen – eller hvad der nu er brug for for at skabe den fuglekunst, der skal definere Fugl 2022. Vi glæder os til at se, hvad vej fuglekunsten bevæger sig i fremtiden”, siger Jeppe Priess Gersbøll.
Et sted med plads til fuglene
Satsning på fuglekunsten på Johannes Larsen Museet bygger på kunstneren Johannes Larsens store interesse for netop fuglen. Ikke bare som motiv for sin kunst, men som en vigtig del af naturen og verden i det hele taget.
Johannes Larsen skabte sit hjem, så der var plads til fuglene i havens træer, i dueslaget, i hønsegården og i de mange stærekasser på gavlen. Desuden gik han aktivt ind for naturfredningssagen og var i sine sidste år formand for Danmarks Naturfond. At lade fuglene få en central plads i Johannes Larsen Museet fremtidig strategi og satsning ligger dermed fint i forlængelse af stedets ånd.
Læs med om udstillingen Fugl 2019 her