fbpx
26. marts 2021

Gå dig til påskens museumsoplevelser

Kunstnere på Fyns Hoved (plakat uden tekst)

Vi anbefaler tre gåture til påsken, som byder på både kunst, historie og kulturarv.

Påsken plejer at være den tid på året, hvor sæsonen på museerne for alvor starter. Hvor vores museer genlyder af glade og nysgerrige gæster efter den ofte noget mere stiller vinter. Men ikke i år. Genåbningen er endnu ikke nået til museerne, desværre.

Men selvom museerne er lukket, kan man godt få gode oplevelser med historie, kulturarv og kunst alligevel! Vi har samlet tre gåture til jer, som både giver noget til hjernen og hjertet (hjertet skal her forstås både som symbol for sindet og som det vitale organ, der gerne skal motioneres jævnligt).

TRE GÅTURE TIL PÅSKEN

Malernes Fyn – Fyns Hoved – 6 km
For godt 100 år siden blev Fyns Hoved ”opdaget” af malerne. Fritz Syberg og Johannes Larsen og en masse andre kunstnere drog til det også i dag yndede udflugtsmål, hvor de forevigede kysterne, klinterne og livet ved vandet. Følg i malernes motiver rundt om Fyns Hoved, og se, om du kan genfinde landskaberne fra deres malerier.
Se ruten her. 
Ruten er skabt af Østfyns Museer i samarbejde med Kulturregion Fyn.

Vandretur på slagmarken – 4,5 km (og derefter retur)
Et af Danmarkshistorien måske vigtigste slag foregik lige uden for Nyborg. Det var dengang, hvor svenskerne havde besat store dele af landet og også Nyborg by og slot. Men i Slaget ved Nyborg blev svenskerne heldigvis slået, og måske af den grund taler vi endnu dansk i Danmark. Følg ruten, læs om historierne på informationstavlerne undervejs og forestil dig de mægtige hære  på slagmarken.
Se ruten her.
Ruten er skabt af Østfyns Museer i samarbejde med Visit Nyborg.

Magelund Voldsted og Lykkesholm – 5,3 km
Magelund Voldsted er et af de største og mest imponerende voldsteder i Danmark. Tæt herved ligger Magelunds afløser, det smukke og pittoreske Lykkesholm. Hele det sammenhængende kulturlandskab er et oplagt mål for en forårstur ud i det blå. Museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen klæder dig godt på – rent historisk – til en gåtur i det smukke kulturlandskab mellem Magelund Voldsted og Lykkesholm.

Se ruten her.
Ruten er skabt af Østfyns Museer i samarbejde med Visit Nyborg.