fbpx
8. januar 2015

Johannes Larsen Museet søger afdelingsleder

Vedkommendes primære opgave bliver at videreudvikle museet som et dynamisk og attraktivt besøgssted.

Som afdelingsleder ved Johannes Larsen Museet vil den foretrukne ansøger have direkte reference til museumsdirektøren for Østfyns Museer.
Ansøgere med erfaring inden for udstillingsvirksomhed, kommunikation og gerne med en forskningsfaglig baggrund vil blive foretrukket.
Der vil blive lagt vægt på egenskaber som samarbejdsevner, lederegenskaber og engagement. Stillingen ønskes besat med en kandidat i kunsthistorie eller andet museumsrelevant fag. Tiltrædelse pr. 1.4. 2015 eller snarest derefter.
Johannes Larsen Museet – for Kunst og Natur er centreret omkring kunstnerparret Alhed og Johannes Larsens smukke hjem i Kerteminde. Museet har i de senere år haft et årligt besøgstal på 40-50.000.
Museets kernefortællinger er: 1) Fynbomalermiljøet i Kerteminde med fokus på kunstnerfamilierne Larsen, Syberg og Swane. 2) Kunst og natur i nordisk perspektiv også i nutidig forstand med fokus på kunstnere som f.eks. John Olsen. 
I de kommende år ønskes denne profil videreudviklet også med fokus på: 3) Fuglekunsten i internationalt perspektiv. 4) Kunsten – det æstetiske blik – som en inspirerende genvej til naturoplevelser og kunstforståelser såvel for børn som for voksne. Som ramme herom planlægges opført en ny museumsbygning med arbejdstitlen “Fuglehuset”.
Vi forestiller os, at den nyansatte afdelingsleder vil få stor indflydelse på og stå som inspirator for den videre udvikling og få ansvaret for gennemførelsen af disse visioner.Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst.
Yderligere oplysninger kan fås på museets hjemmeside www.ostfynsmuseer.dk samt ved henvendelse til museumsdir. Erland Porsmose.Skriftlig ansøgning til: Østfyns Museer, Strandgade 7, 5300 Kerteminde senest den 1. marts 2015.
Spørgsmål til stillingen: [email protected]
Se også Magisterjob