fbpx
15. januar 2020

Kerteminde-udstilling rejser nordpå

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

“Vi må hellere få ryddet indgangen for sne”. Forberedelserne til åbningen er nogle andre. Men udstillingen er den samme, da Nuuk Kunstmuseum i fredags åbnede udstillingen NATURE Home & Workplace, som oprindeligt blev vist på Johannes Larsen Museet i 2018.
Udstilling med rejsefeber
Udstillingen blev skabt i samarbejde med billedkunstner og kurator Lisbeth Eugenie Christensen. Året efter, i 2019, var den i Småland på Ljungbergmuseet, og nu er turen kommet til Grønland og Nuuk Kunstmuseum. Udstillingen er et vue over 12 nordiske kunstnere og deres liv og arbejde i pagt med naturen. Som inspiration, motivverden og som nødvendighed.
”Det er en stærk udstilling, som der ligger et enormt arbejde og hjerteblod i”, fortæller leder af Johannes Larsen Museet, Jeppe Priess Gersbøll, der var i Nuuk for at åbne udstillingen der.
Air Greenland præsenterer Larsens dagbøger
For Johannes Larsen, der deltog i fugleekspeditionen langs Grønlands vestkyst i 1925, var Grønland måske hans livs rejse. En rejse der i 2019 fik sit varige dokument ved Ny Carlsbergfondet med udgivelsen af Johannes Larsens dagbøger fra togtet fyldt med en skatkiste af tegninger og betragtninger om rejsen i menneskenes land – og fuglenes! Bogen bliver netop denne måned præsenteret i Air Greenlands magasin.
 
“Klar blaa Luft, let Bris fra N”, der endnu kan købes i museets webshop og i butikken på Johannes Larsen Museet.
Læs mere om udstillingen her.