fbpx
4. februar 2021

Rylen, De Danskes Øer og Jørgen Flindt Pedersen

Om få måneder er det præcis 100 år siden, Achton Friis og Johannes Larsen drog ud på det første af deres legendariske togter til De Danskes Øer.

En del af ø-togterne blev gjort efter små hundrede år senere i selvsamme skib, bæltsbåden ”Rylen”. Bagmanden bag de nye togter var Jørgen Flindt Pedersen – journalist, forfatter og filmmand bosiddende i Kerteminde.  I slutningen af januar 2021 døde Flindt Pedersen, 80 år gammel.

Efter tiden som direktør for TV2 dannede han sit eget produktionsselskab ”Far Film”. Det var selskabet – med Jørgen Flindt Pedersen som absolut primus motor – der stod bag ”Gensyn med De Danskes Øer”, hvor han i årene 2005 til 2010 sammen med museumsdirektør Erland Porsmose og billedkunstner Jens Bohr i tre omgange genbesøgte en god del af øerne.

Senere lavede han filmen ”Baronen og malerdjævlen” om Fritz Syberg, igen sammen med Erland Porsmose og fotograf Erik Skibsted. Filmene, der har været vist på landsdækkende TV i flere omgange, er stadig tilgængelige på DVD.

Selv efter Jørgen Flindt Pedersen i 2011 fik en blodprop i hjernen, formåede han at bevare sin ukuelige optimisme og sit lyse sind, og selv efter at have mistet talens brug, lykkedes det ham at fortsætte med det, han havde brugt hele sit liv på – at kommunikere.

Jørgen Flindt Pedersen var en fremragende samarbejdspartner og på alle måder en god støtte for museet i sin hjemby.