fbpx
30. oktober 2019

Ung kunst i Kerteminde

Unge står bag store kunstværker i Kerteminde by.

I øjeblikket kan man opleve nogle meget store og iøjnefaldende kunstværker i Kerteminde. De er skabt af unge fra byen, der deltog i en kunstcamp i Sybergs Atelier arrangeret i et samarbejde mellem Johannes Larsen Museet og Kerteminde Kommune.
”Det har været et meget spændende forløb, hvor vi har haft fat i en målgruppe af unge, som er mere sårbare og dermed får endnu større glæde af det mentale løft, som kunsten er så god til at give.” fortæller museumsinspektør Birgitte Kjøller.
Østfyns Museer har længe haft fokus på de potentialer, der ligger i at arbejde med kunsten som katalysator for at højne den mentale sundhed. Kunstcampen er et nyt eksempel på dette.
Grafittikunstner lærer fra sig
“Det er ren fornøjelse”, fortæller grafittikunstneren RexOne, der har været tilknyttet projektet. Han har stor erfaring med at inddrage andre i graffitiens verden og brænder for den gejst, de unge har.
”Det er et meget taknemmeligt arbejde. De unge mennesker har en energi på det og en tilgang til det, som kan noget helt særligt. Det er også det indhold, de kan bidrage med. Alle de tanker de gør sig og den entusiasme, de gør det med”, fortæller han.
Oplev de unges kunst
Ved Kerteminde Renæssancehavn ses et hoved, som er fyldt med Facebook, Snapchat og andre (tidskrævende) ting, mens man til gengæld kan se det blomstre ud af et andet ved Nordre Kirkerist.
Du kan opleve de unges værker frem til 1. december på følgende steder:
Kerteminde Rutebilstation
Nordre Kirkerist
Renæssancehavnen
Sybergs Atelier
Tak til Kulturregion Fyn for at støtte campen og til Kerteminde Kommune, Plads til Alle, og RexOne for samarbejdet.
Og endelig en kæmpe tak til de skønne, dygtige unge for et super godt samarbejde!