Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Donation i Larsens kølvand

jul 12, 2021

EH Invest har gennem en længere årrække været en god samarbejdspartner for flere museer – navnlig for Johannes Larsen Museet i Kerteminde. EH Invest er ikke et fond, men udmærker sig ved at engagere sig direkte og personligt i museet på baggrund af ansøgning eller henvendelse fra dette. De har støttet museet i form af stole til koncertsal, etablering af køkkenhave, møblement og udvalgte publikationer. Karakteristisk er en evne og vilje til at gå ind i områder og emner, hvor det kan være vanskelig at finde egenfinansiering eller hvor de traditionelle erhvervsdrivende fonde ofte ikke støtter.

Denne gang er det dog EH Invest selv, der er kommet til Johannes Larsen Museet med en anderledes idé. Parret bag EH Invest ønskede at afhænde deres motorsejler Fortuna og give overskuddet fra den solgte båd  til Johannes Larsen Museet og dets kommende projekter. Salget af båden skulle gerne gå gennem lokale kræfter.

Donation på 460.000 kr. til Johannes Larsen Museet 

Museet kontaktede herefter Egmose Marine Center i Kerteminde for at høre, om de kunne hjælpe med at få båden solgt. Michael Egmose vendte hurtigt – og positivt – tilbage. Michael inddrog herefter Mikkel Synnestvedt fra Yachtbroker i Svendborg i projektet. Fortuna lå klargjort i Limhamn i Sverige – og Mikkel sejlede hende herfra til Svendborg den 15 juni.  Herefter blev båden sat til salg den 25 juni og solgt tre dage senere – den 28 juni.

Johannes Larsen Museet og EH Invest vil gerne sige tak til Michael og Mikkel for deres uvurderlige hjælp!

Rylen sejler forbi de opankrede skonnerter i Thurøbund. 1921
Rylen sejler forbi de opankrede skonnerter i Thurøbund. 1921


Johannes Larsen Museets arbejde som sejlende museum

Denne maritime donation skal ses i forbindelse med Johannes Larsen Museets mangeårige tradition som sejlende museum med museumsskibet ”Rylen” som ekspeditionsskib. Det er den gamle bæltbåd, som Johannes Larsen og Achton Friis i 1920’erne sejlede rundt i for at beskrive De Danskes Øer. Det er 100 år siden, at Rylen stævnede ude fra Kerteminde på sit første togt med kunstnerne. Netop nu viser Østfyns Museer en udstilling om Rylen og De Danskes Øer på Toldboden i Kerteminde for at markere 100-årsjubilæet – og i øvrigt bådens 125-årige historie (læs mere om denne udstilling her).  I dag tager museet kunstnere, videnskabsmænd og filmfolk/journalister med på togter, der ofte har en udstilling, bog eller film som slutmål. Rylen og museets aktiviteter har alle dage været omgivet af respekt, interesse og nysgerrighed som metode og som PR.

I samråd med Rylens skipper, kunstneren Jens Bohr, og museumsdirektør Erland Porsmose, retter vi også fokus mod nye projekter, der skal videreudvikle museet som ”ekspeditionsmuseum” i forlængelse af arven fra Johannes Larsen. Øverst på agendaen vil være en form for Grønlandstogt, der gerne munder ud i en udstilling i 2025. Togtet skal gå i kølvandet på Larsens rejse i 1925 som en del af Lehn Schiølers fugleekspedition langs en del af den grønlandske vestkyst, og vi håber, den kan give et nutidigt, kunstnerisk og videnskabeligt perspektiv på Grønland.

Yderligere info kan fås hos Jeppe Priess Gersbøll, leder af Johannes Larsen Museet, på 23 71 49 17 eller [email protected].

Nyerhvervet værk i særudstillingen Fritz Syberg. Livet vil!

Nyerhvervet værk i særudstillingen Fritz Syberg. Livet vil!

Den nyåbnede særudstilling Fritz Syberg. Livet vil! på Johannes Larsen Museet har netop fået et vigtigt nyt værk. Maleriet Udsigt fra Pilegården. Kerteminde fra 1933 er blevet erhvervet til museet med støtte fra Amanda Fonden og indgår nu som en væsentlig del af...

Kunsten at dække op til fest

Kunsten at dække op til fest

Et besøg på Johannes Larsen Museet kan give inspiration til en flot, sjov og anderledes borddækning, når udstillingen med jule- og festborde kan ses fra den 15. november til 5. januar 2025.

Alhed: et navn, en tradition, en hyldest til slægten

Alhed: et navn, en tradition, en hyldest til slægten

Der er noget særligt ved navne, der går i arv. De bærer historier, minder og forbindelser, som rækker langt ud over personens levetid. For nylig blev der gjort et lille, men hjertevarmt fund i Johannes Larsen Museets brevsamling, som viser, hvordan slægtsnavnet Alhed...

sommerudstiling Alhed Larsen 2022 arkiv

Tilmeld

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Johannes Larsen Museet

Du er tilmeldt!