Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

En række spændende fyraftensforedrag

Johannes Larsen Museet rummer mange historiske fortællinger, og der kommer støt hele tiden nye til. I vores formidlingstiltag ”kunstpause” sætter en kunstfagligmedarbejder fokus på én af de mange fortællinger fra museet, og du kan derfor komme helt tæt på kunsten og Johannes Larsen Museets historie. Arrangementet foregår i Kaffehuset på Johannes Larsen Museet.

Las er rejst til Filsø med 30 meter lærred

Tirsdag den 21. november kl. 17
Kaffehuset
Pris: 79 kr.
Køb billetter her.

I denne Kunstpause sætter museumsleder Jeppe Priess Gersbøll fokus på Johannes Larsen og Filsø; søen og det omgivende landskab, der i tre årtier var et vigtigt omdrejningspunkt i Larsens kunst.

Filsø var engang Danmarks tredjestørste sø, men som mange naturområder i landet blev det inddraget til landbrugsformål i Johannes Larsens tid. I dag er Filsø blevet genoprettet som et værdifuldt fugle- og naturområde. Derfor er det fascinerende at se på Johannes Larsens betydning som både kunstner og naturlig beskytter af Filsø.

Rylen i Limfjorden. En udstilling under opsejling

Tirsdag den 12. december kl. 17
Kaffehuset
Pris: 79 kr.
Køb billetter her.

I dette fyraftensforedrag-kunstpause kan du komme helt tæt på processen bag den kommende særudstilling ”Rylen i Limfjorden – nye blikke på gamle kyster”, togterne og værker, fra både dengang og i dag. 

Rylen, der i dag er en del af Johannes Larsens Museet, har i sommeren 2022 og 2023, igen været på rejse i Danmark, nærmere bestemt Limfjorden. 20 billedkunstnere og forfattere har deltaget i disse to togter, og har her fundet inspiration til nye værker, der i 2024 skal udstilles på Johannes Larsen Museet.

Christine Swane. Vejen ind i modernismen

Tirsdag den 23. januar kl. 17
Kaffehuset
Pris: 79 kr.
Køb billetter her.

I denne Kunstpause skal vi se nærmere på kunstneren Christine Swane (1876-1960). Nærmere bestemt hendes kunstneriske virke i 1920’erne. En periode der kendetegnes ved en åben tilgang til kunsten. 

Som noget ganske særligt skal vi se nærmere på en af museets nyerhvervelser fra 2023, Christine Swanes værk ”Opstilling med flakse og blomster i en vase” fra 1923. Et i høj grad eksperimenterende værk, der gemmer på overraskelser!

sommerudstiling Alhed Larsen 2022 arkiv

Tilmeld

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Johannes Larsen Museet

Du er tilmeldt!