Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Flere fyraftensforedrag på vej

mar 17, 2023

Kunne du tænke dig at høre mere om Christine Swane og hendes keramiske værker? Samt Båxhult, som var kunstnerparret Johannes og Alhed Larsens svenske hjem i Långaryd, Småland? Så kan du glæde dig til de næste to fyraftensforedrag i april og maj, som vil blive afholdt i Kaffehuset på Johannes Larsen Museet.

Fyraftensforedrag som kunstpause

Museet rummer mange historiske fortællinger, og der kommer støt hele tiden nye til. I vores nye formidlingstiltag ”kunstpause” sætter en kunstfagligmedarbejder fokus på en af de mange fortællinger fra museet, og du kan derfor komme helt tæt på kunsten og Johannes Larsen Museets historie, såvel som udvikling.

Christine Swane og keramikken

Torsdag d. 27. april kl. 17-18

Bord med blomster

Kom med, når vi i denne Kunstpause stiller skarpt på kunstneren Christine Swanes keramiske værker.

Christine Swanes arbejde med keramik begyndte med to semestres undervisning i faget samt en hjemmebygget keramikovn i hendes sommerhus i Birkerød. I denne Kunstpause skal vi se nærmere på Christine Swanes keramiske formsprog, samt høre om, hvordan keramikken forholder sig til hendes malerier, både i motiv og farveholdning. Vi skal derfor se nærmere på forskellige keramiske genstande fra Christine Swaness hånd samt værket Bord med blomster fra 1959.

Arrangementet foregår i Kaffehuset, som efterfølgende byder på et grønt kys og en grøn drink. Pris: 75 kr. og du kan tilmeld dig HER.

Båxhult i billeder

Torsdag den 25. maj kl. 17-18

Interiør Båxhult

Gården Båxhult var kunstnerparret Johannes og Alhed Larsens svenske hjem i Långaryd, Småland. Gården fungerede i årtier som et rekreativt tilflugtssted og ikke mindst, som samlingspunkt for familie og kunstnerkollegaer, hvor de unge fynbomalere for alvor blev sammentømret privat og professionelt.

Igennem maleri og tegning, indkapslede Johannes såvel som Alhed Larsen, den helt særegne smålandske stemning ved motiver af Båxhults interiør og eksteriør. I denne Kunstpause skal vi se nærmere på kunstværker lavet på Båxhult, og høre fortællingen om den Larsenske historie på gården, der strækker sig over flere generationer. Der vil blandt andet blive sat fokus på værket Interiør, Båxhult fra 1938, af Johannes Larsen.

Arrangementet foregår i Kaffehuset, som efterfølgende byder på hjemmelavede lækkerier. Pris: 75 kr. og du kan tilmeld dig HER.

Sommerferieoplevelser for hele familien

Sommerferieoplevelser for hele familien

Johannes Larsen Museet i Kerteminde tilbyder denne sommer en bred vifte af aktiviteter, der bringer kunst og natur tættere på både børn og voksne. Museet, som er dedikeret til den berømte danske fuglemaler Johannes Larsen, skaber en inspirerende ramme for kreativ...

sommerudstiling Alhed Larsen 2022 arkiv

Tilmeld

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Johannes Larsen Museet

Du er tilmeldt!