Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

”Kunstpause” i Kaffehuset

jan 2, 2023

Om kunstpause

Museet rummer mange historiske fortællinger, og der kommer støt hele tiden nye til. I vores nye formidlingstiltag ”kunstpause” sætter en kunstfagligmedarbejder fokus på én af de mange fortællinger fra museet, og du kan derfor komme helt tæt på kunsten og Johannes Larsen Museets historie, såvel som udvikling. Arrangementet foregår i Kaffehuset, hvor museet efterfølgende byder på en forfriskning.  

Alhed Larsen. Hjemlighed & blomstermotiv
Torsdag den 26. januar kl. 16.30-17.30

Alhed Larsens motivkreds er forankret i naturen. Udendørs såvel som indendørs. Mange af hendes værker blev til i parrets hjem her på Møllebakken og viser dermed også Alheds fornemmelse for det hjemlige. En hjemlighed, Alhed bragte med sig, når parret besøgte deres hjem Båxhult i Sverige. I denne ”Kunstpause” fortælles der om to af Alheds værker, der hver især viser to perioder i hendes kunstneriske virke. Pastellen Marie foder høns, u.å. og maleriet Cineraria i et vindue fra 1927.

 I januar måneds ”kunstpause” stiller vi skarpt på Alhed Larsens virke, med konkrete nedslag i de to ovennævnte værker. I foredraget vil vi ”zoome” helt tæt på værkerne, men også tale om Alhed Larsens placering som kunstner i sin samtid.

Billetter kan bestilles HER og koster kun 50 kr., inkl. et glas bobler og chokolade overtrukne jordbær.

Sigurd Swane. En nyskabende kunstner
Torsdag den 23. februar kl. 16.30-17.30

I denne måneds ”kunstpause” kan du komme helt tæt på museets nyerhvervelse Skovbillede, u.å., af kunstner Sigurd Swane. I en kombination af svungne penselstrøg og et stærkt farvevalg, viser Sigurd Swane os et værk der indfinder sig, i den tidlige modernisme i Danmark. Værket viser os samtidigt Sigurd Swanes inspiration af den norske kunstner Edvard Munch. Deltag i månedens ”kunstpause” og hør meget mere om modernismen i Danmark, Sigurd Swane som kunstner og ikke mindst konteksten for vores nyerhvervelse Skovbillede.

Billetter kan bestilles HER og koster kun 50 kr., inkl. en Svalebajer og lækker pindemad med lakserilette.

”De Danskes Øer”. Johannes Larsen som illustrator 
Torsdag den 30. marts kl. 16.30-17.30  

De Danskes Øer er et værk i tre bind, der fortæller om de mindre øer i Danmarks farvande. I løbet af 1920’erne drog Achton Friis i følgeskab med Johannes Larsen ud på togt i båden Rylen, med det mål at udarbejde beskrivelser af livet og naturen på øerne. Med højtlæsning og fokus på Johannes Larsen illustrationer, vil formidlingsmedarbejder Anna Stensgaard Nielsen fortælle om tilblivelsen af De danskes øer, om Rylen og ikke mindst om Johannes Larsen som naturopleveren og illustrator.

Billetter kan bestilles HER og koster kun 50 kr., inkl. hjemmebrygget snapsesmagning og en canapé.

sommerudstiling Alhed Larsen 2022 arkiv

Tilmeld

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Johannes Larsen Museet

Du er tilmeldt!