Nytårskur for frivillige på Johannes Larsen Museet

jan 10, 2025

Den 9. januar blev der afholdt en festlig nytårskur for de frivillige på Johannes Larsen Museet – en hyggelig tradition, der markerer begyndelsen på et nyt og spændende år. Arrangementet samlede frivillige fra museets mange forskellige grupper, der alle bidrager til museets daglige liv.

Formiddagen begyndte med bobler, kaffe og lækker kransekage. Den uformelle stemning gav de frivillige og museets medarbejdere mulighed for at mødes og dele erfaringer på tværs af grupperne. Det blev en hyggelig og afslappet start på dagen, hvor fællesskabet og den gode stemning var i centrum.

Blandt frivillige var de kreative “Posedamer,” som laver kuverter og poser af plakater til butikken, kustoderne, der tager imod gæster og hjælper i caféen, og de engagerede rundvisere, der formidler museets historie og kunst. Havegruppen var også repræsenteret – de frivillige, der med grønne fingre plejer urtehaven og den store have omkring kunstnerhjemmet. Ligeledes deltog frivillige fra Svanemøllegruppen, som nænsomt vedligeholder museets historiske mølle, og fra Rylen-teamet, der passer Johannes Larsens ekspeditionsskib. Dertil kom frivillige, der hjælper med ferniseringer, koncerter og andre arrangementer, og som udgør en uvurderlig ressource for museet.

Stemningen var præget af glæde, gensyn og fælles taknemmelighed for det store arbejde, der blev udført i 2024, og forventning til alt dét, der ligger foran i det nye år.

.

Året, der gik, kommende udstillinger og grøn omstilling

Museumsdirektøren, Mette Ladegaard Thøgersen, bød velkommen og indledte med en varm tak til de frivillige, som gør en stor forskel i museets daglige liv og for museumsoplevelsen. I sin tale satte direktøren fokus på museets identitet som et levende og gæstfrit kunstnerhjem og fremhævede den vigtige rolle, de frivillige spiller i bevarelsen af vores fælles kulturarv. Fra at støtte ved arrangementer til at deltage i haveprojekter og formidling er de frivilliges indsats afgørende for at sikre, at både nutidens og kommende generationer kan opleve den historie, skønhed og inspiration, som Johannes Larsen Museet repræsenterer (læs mere om museumsdirektørens jule- og nytårshilsen).

Kunstfaglig leder, Jeppe Priess Gersbøll, præsenterede de kommende udstillinger (læs mere her), som vil binde museets kernefortælling sammen med moderne perspektiver. Teamlederen for Kaffehuset og butikken, Gitte Poulsen, fortalte om museets grønne omstilling og målet om at opnå Green Attraction-certifikatet gennem bæredygtige løsninger og forbedringer, såsom indkøb af lokale råvarer, miljøvenlige produkter, affaldssortering og ressourcebesparende initiativer.

Frivillige blev opfordret til at komme med ris og ros samt idéer til, hvordan museet kan udvikle gæsteoplevelsen, styrke bæredygtigheden og skabe endnu bedre rammer for frivilligarbejdet.

Arrangementet blev afsluttet med fornyet energi og en fælles glæde over de spændende opgaver, der venter i det nye år.

Frivillige_Johannes_Larsen_Museet_2025
Frivillige Inge Laurvig-Borch, Hanne Rasmussen, Tom K. Poulsen, Lisbeth Petersen og event- og frivilligkoordinator Lis Engelbreth

Har du lyst til at være med?

På Johannes Larsen Museet er der altid plads til nye frivillige, og du kan blive en del af en gruppe, der passer til lige netop dine interesser (læs mere her).

Uanset om du foretrækker at arbejde med praktiske opgaver, formidling eller noget kreativt, kan du blive en del af et engageret fællesskab og gøre en forskel. Kontakt frivilligkoordinatoren, Lis Engelbreth, for at høre nærmere om de forskellige frivilliggrupper. ([email protected] eller [email protected])

Jule- og nytårshilsner fra Larsen til Philipsen

Jule- og nytårshilsner fra Larsen til Philipsen

Museet har erhvervet en lille bog, formodentlig fra årsskiftet 1913/14, hvor Johannes Larsen har sat tryk ind fra sit kommende grafiske værk, illustrationerne til Blichers ”Trækfuglene” samt nogle små hurtige skitser.

Rekordstor respons på fuglekald

Rekordstor respons på fuglekald

453 kunstner har tilsammen indsendt omkring 1.450 værker til udstillingen Fugl 2025, der åbner på Johannes Larsen Museet til foråret. Det er det højeste antal værker indtil nu.

Påskeferie: Kunst, natur og kreativitet i Kerteminde

Påskeferie: Kunst, natur og kreativitet i Kerteminde

Påskeferien nærmer sig, og på Johannes Larsen Museet i Kerteminde er der lagt op til en uge fyldt med kunst, natur og hyggelige oplevelser for både børn og voksne. Fra den 14. til 21. april kan man besøge det smukke kunstnerhjem og få en påskeferie lidt ud over det...

sommerudstiling Alhed Larsen 2022 arkiv

Tilmeld

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Johannes Larsen Museet

Du er tilmeldt!