Glædelig jul og godt nytår fra museumsdirektøren
Mette Ladegaard Thøgersen, ser tilbage på et travlt og spændende første år som direktør for Østfyns Museer.
Den 9. januar blev der afholdt en festlig nytårskur for de frivillige på Johannes Larsen Museet – en hyggelig tradition, der markerer begyndelsen på et nyt og spændende år. Arrangementet samlede frivillige fra museets mange forskellige grupper, der alle bidrager til museets daglige liv.
Formiddagen begyndte med bobler, kaffe og lækker kransekage. Den uformelle stemning gav de frivillige og museets medarbejdere mulighed for at mødes og dele erfaringer på tværs af grupperne. Det blev en hyggelig og afslappet start på dagen, hvor fællesskabet og den gode stemning var i centrum.
Blandt frivillige var de kreative “Posedamer,” som laver kuverter og poser af plakater til butikken, kustoderne, der tager imod gæster og hjælper i caféen, og de engagerede rundvisere, der formidler museets historie og kunst. Havegruppen var også repræsenteret – de frivillige, der med grønne fingre plejer urtehaven og den store have omkring kunstnerhjemmet. Ligeledes deltog frivillige fra Svanemøllegruppen, som nænsomt vedligeholder museets historiske mølle, og fra Rylen-teamet, der passer Johannes Larsens ekspeditionsskib. Dertil kom frivillige, der hjælper med ferniseringer, koncerter og andre arrangementer, og som udgør en uvurderlig ressource for museet.
Stemningen var præget af glæde, gensyn og fælles taknemmelighed for det store arbejde, der blev udført i 2024, og forventning til alt dét, der ligger foran i det nye år.
.
Museumsdirektøren, Mette Ladegaard Thøgersen, bød velkommen og indledte med en varm tak til de frivillige, som gør en stor forskel i museets daglige liv og for museumsoplevelsen. I sin tale satte direktøren fokus på museets identitet som et levende og gæstfrit kunstnerhjem og fremhævede den vigtige rolle, de frivillige spiller i bevarelsen af vores fælles kulturarv. Fra at støtte ved arrangementer til at deltage i haveprojekter og formidling er de frivilliges indsats afgørende for at sikre, at både nutidens og kommende generationer kan opleve den historie, skønhed og inspiration, som Johannes Larsen Museet repræsenterer (læs mere om museumsdirektørens jule- og nytårshilsen).
Kunstfaglig leder, Jeppe Priess Gersbøll, præsenterede de kommende udstillinger (læs mere her), som vil binde museets kernefortælling sammen med moderne perspektiver. Teamlederen for Kaffehuset og butikken, Gitte Poulsen, fortalte om museets grønne omstilling og målet om at opnå Green Attraction-certifikatet gennem bæredygtige løsninger og forbedringer, såsom indkøb af lokale råvarer, miljøvenlige produkter, affaldssortering og ressourcebesparende initiativer.
Frivillige blev opfordret til at komme med ris og ros samt idéer til, hvordan museet kan udvikle gæsteoplevelsen, styrke bæredygtigheden og skabe endnu bedre rammer for frivilligarbejdet.
Arrangementet blev afsluttet med fornyet energi og en fælles glæde over de spændende opgaver, der venter i det nye år.
På Johannes Larsen Museet er der altid plads til nye frivillige, og du kan blive en del af en gruppe, der passer til lige netop dine interesser (læs mere her).
Uanset om du foretrækker at arbejde med praktiske opgaver, formidling eller noget kreativt, kan du blive en del af et engageret fællesskab og gøre en forskel. Kontakt frivilligkoordinatoren, Lis Engelbreth, for at høre nærmere om de forskellige frivilliggrupper. ([email protected] eller [email protected])
Mette Ladegaard Thøgersen, ser tilbage på et travlt og spændende første år som direktør for Østfyns Museer.
Den 27. december er en ganske særlig dag på Johannes Larsen Museet. Her fejrer vi nemlig Johannes Larsens fødselsdag. Der er gratis entré til museet hele dagen, og som noget særligt i år er der koncert med Meisl Kvartet.
Hvornår lagde du sidst mærke til lyden, da du sidst besøgte et historisk hus? Og hvordan kan lyd forstærke vores oplevelse af kunstnerhjemmet, og i dette tilfælde kunstnernes atelierer, deres værksteder?