Katalog NÆRVÆR
Læs om Lars Jonsson og Jens Gregersens liv med fuglene i både hjemlandene og i det arktiske.
I disse dage, hvor bæredygtighed og miljøbevidsthed er i fokus som aldrig før, er vi glade for, at Kaffehuset på Johannes Larsen Museet netop har fået tildelt det eftertragtede Økologiske Spisemærke i bronze fra Fødevarestyrelsen.
Bag dette spisemærke med procentintervallet 30-60% ligger en dybere forpligtelse til både samfundet og miljøet, hvilket blandt andet betyder, at vi i Kaffehuset har forpligtet os til at tilbyde vores gæster et betydeligt udvalg af økologiske varer. Men bæredygtighed omhandler ikke kun, hvad der serveres på tallerkenen. Vi vælger nøje leverandører, der deler vores værdier og praktiserer bæredygtig produktion og distribution af fødevarer. Desuden implementerer vi energieffektive metoder og fremmer affaldshåndtering samt genanvendelse og genbrug for at mindske vores klimaaftryk.
Kaffehusets daglige leder Pernille Sommer deler entusiastisk sine tanker om denne milepæl: ”Det betyder utrolig meget for os. Vi ønsker at etablere en bæredygtig spiseoplevelse, der vægter miljøet højt, handle lokalt og støtter lokale initiativer. Dette harmonerer smukt med Johannes Larsen Museets kerneværdier”.
Kaffehuset er nemlig meget engageret i at støtte lokale producenter og kunsthåndværkere. Ved at indgå i samarbejde med lokale landmænd og fødevareproducenter sikrer vi, at vi ikke kun tilbyder bæredygtige retter i Kaffehuset, men også støtter lokalsamfundet og fremmer lokaløkonomien.
I Kaffehuset har vi altid fokus på sæsonens udbud af friske råvarer fra vores egen køkkenhave. På Johannes Larsen Museet er vi stolte af vores tætte samarbejde med frivillige – blandt andet havefolk, der hele sommeren og efteråret leverer friske urter, blomster, frugter og bær direkte fra museets køkkenhave. Dette samarbejde reducerer vores behov for eksternt indkøb, mindsker klimaaftryk og styrker vores forbindelse til naturen. Vi værdsætter dybt vores frivillige havefolks uundværlige hjælp, der beriger Kaffehuset og Johannes og Alhed Larsens kunstnerhjem og fremmer en kultur af bæredygtighed og omsorg for vores planet.
Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkningsordning, der giver spisesteder mulighed for at vise deres engagement i bæredygtigheden. Dette mærke viser blandt andet, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Det Økologiske Spisemærke kan både fås af offentlige og private spisesteder. Her kan du læse mere om dette tiltag samt om de spisesteder, som har fået tildelt Det økologiske Spisemærke i guld, sølv eller bronze.
Turen går til Gambøt, Ristinge, Hjortø/Birkholm, Kleven, Avernakø (med forbehold for vind og vejr). Rylen vil derfor ikke være at finde på sin sædvanlige plads i Kerteminde Havn i perioden.
Den 9. juli var der fuldt hus på sommerudstillingen "NÆRVÆR - Lars Jonsson & Jens Gregersen", da fuglekunstneren Jens Gregersen mødte både frivillige og museumsgæster. Arrangementet begyndte med en spændende rundvisning, hvor de frivillige fik en eksklusiv indsigt...
Kirsebærfestivalen, der finder sted fra fredag den 19. juli til søndag den 21. juli, byder på en række spændende aktiviteter og begivenheder for besøgende i alle aldre. Festivalen er perfekt for dem, som ønsker at nyde en hyggelig weekend fyldt med kultur, historie og...