Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

SÆRUDSTILLING:
Kæde


30. september til
10. december

Iben Høj
Karin Carlander
Lea Mi Engholm

Efterårets særudstilling ”Kæde” er en stedsspecifik udstilling, der forholder sig til Johannes Larsen Museet – og herunder de rum, som værkerne vises i.

Det er gruppen CHROMA, der står bag ”Kæde”, og CHROMA  består af strikdesigner Iben Høj, væver/tekstilformgiver Karin Carlander og keramiker Lea Mi Engholm. De tre kunstnere vil gå i tæt dialog med stedet og udfordre både materialet og det visuelle udtryk. For at binde udstillingen sammen benytter Høj, Carlander og Engholm sig af bevidste greb i form af collage, farve og komposition, og bruger aktivt rummenes volumen, lyssætning og naturlige lysindfald.

Et fælles sanseligt værk

Iben Høj, Karin Carlander og Lea Mi Engholm ønsker at skabe et fælles sanseligt værk – et værk, som vækker nysgerrig undren, og som står til fri fortolkning. Værkerne vil stå som stærke materialeudsagn i sig selv, men med en fælles arbejdstitel ”Kæde”. Udstillingen kan dermed opleves som en sammenhængende helhed, en slags Gesamtkunstwerk.

Fællesskab og generøsitet er vigtige nøgleord i processen i udstillingen. Kunsthåndværkeren arbejder oftest i ensomhed, men CHROMA søger dialog. Netop det kollektive og processen, hvor kunstnerne inspirerer hinanden og finder fælles referencer og sammenfald disciplinerne imellem, giver for dem mening i en tid, hvor mange søger det nære, de oprindelige materialer og en sammenhængskraft.

Udstilling på tværs af fagligheder

Værkernes kunstneriske fundament er båret af materialerne, og det er CHROMAS styrke som gruppe. De tre kunstnere er specialiseret inden for hvert deres fagområde, men har en fælles tilgang til den kunstneriske praksis, hvor de har hænderne nede i materialet, og hvor processen ofte bliver en synlig del af værket.

På trods af – eller måske netop i kraft af – lerets og tekstilets forskellige referencer og æstetiske forståelse, ønsker CHROMA at skabe en nærværende og sanselig udstilling, som gerne skulle give stof til eftertanke og rykke ved idéen om udstillinger på tværs af fagligheder.

Kunstnerne

Lea Mi Engholm er uddannet fra Designskolen Kolding, afdeling for keramik i 2006, og arbejder som udøvende kunstner med leret som materiale. Lea Mi Engholm modtog i 2020 et stort arbejdslegat af Statens Kunstfond og blev i 2021 præmieret for udstillingen Infrastructure.

Karin Carlander er en dansk væver og tekstilformgiver. Hun lærte vævehåndværket som 19-årig hos Jacqueline de la Baume Dürrbach, Frankrig. I 1987 blev hun uddannet tekstilformgiver fra KADK, København. I sin studietid fik hun en stor forkærlighed for japansk design og håndværk, og studerede tre måneder i Japan. I 1988 grundlagde hun sit eget værksted, og i 2013 skabte hun sin egen maskinvævede hørkollektion. Den blev certificeret Masters of Linen i 2016, en fransk certificering som kun 2 nordiske brands har.

Iben Høj er uddannet med speciale i strik på University of Brighton, Faculty of Fashion and Textiles. Hun bor og arbejder i Kerteminde og har modtaget adskillige legater og udmærkelser igennem sin karriere som strikdesigner, og har ligeledes arbejdet for store internationale brands. Iben Høj er repræsenteret i samlinger på Trapholt og Designmuseum Danmark, ligesom hun har udstillet sine værker internationalt.

sommerudstiling Alhed Larsen 2022 arkiv

Tilmeld

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Johannes Larsen Museet

Du er tilmeldt!