Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

SÆRUDSTILLING:
Kæde


30. september til
10. december

Iben Høj
Karin Carlander
Lea Mi Engholm

”Kæde” er en stedsspecifik udstilling, som forholder sig til Johannes Larsen Museet og de rum, som værkerne vises i.

Udstillingen er blevet skabt af CHROMA, som  består af strikdesigner Iben Høj, væver/designer Karin Carlander og keramiker Lea Mi Engholm.  De vil som gruppe gå i tæt dialog og udfordre både materialet og det visuelle udtryk. For at binde udstillingen sammen benytter de sig af bevidste greb i form af collage, farve og komposition, og bruger aktivt rummenes volumen, lyssætning og naturlige lysindfald.

Iben Høj, Karin Carlander og Lea Mi Engholm ønsker at skabe et fælles sanseligt værk – et værk, som vækker nysgerrig undren, og som står til fri fortolkning. Værkerne vil stå som stærke materialeudsagn i sig selv, men med en fælles arbejdstitel Kæde. Udstillingen vil opleves som en sammenhængende helhed, en slags Gesamtkunstwerk. Fællesskab og generøsitet er nøgleord i processen med at skabe udstillingen – kunsthåndværkeren arbejder oftest i ensomhed, CHROMA søger dialog. Netop det kollektive og processen, hvor vi inspirerer hinanden og finder fælles referencer og sammenfald disciplinerne imellem, giver for dem mening i en tid, hvor vi alle sammen søger det nære, de oprindelige materialer og en sammenhængskraft.

Det kunstneriske fundament af værkerne er båret af materialerne; det er CHROMAS styrke som gruppe. De er specialiseret inden for hvert deres fagområde, men har en fælles tilgang til den kunstneriske praksis, hvor de har hænderne nede i materialet, og hvor processen ofte bliver en synlig del af værket.

På trods af eller måske netop i kraft af lerets og tekstilets forskellige referencer, taktilitet og æstetiske forståelse vil Iben Høj, Karin Carlander og Lea Mi Engholm skabe en nærværende og sanselig udstilling, som gerne skulle give stof til eftertanke og rykke ved idéen om udstillinger på tværs af fagligheder.

sommerudstiling Alhed Larsen 2022 arkiv

Tilmeld

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Johannes Larsen Museet

Du er tilmeldt!