Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

UDFORSK

SAMLINGEN

Se museets store samling af kunst. Værker af blandt andre Johannes Larsen, Fritz Syberg, John Olsen og Christine Swane vises i de smukke udstillingssale.

Samlingen

Fritz Syberg og Johannes Larsen

Fritz og Anna Syberg flyttede til Kerteminde i 1902, og de to kunstnervenner, Fritz Syberg og Johannes Larsen, satte området på landkortet i kunstverdenen. Især den dramatiske natur på Fyns Hoved og bondelandskabet nordvest for Kerteminde blev foreviget af Syberg, mens Larsen i særdeleshed skildrede de maritime motiver og landskaber, hans og Alheds kunstnerhjem og naturligvis fuglene. I samlingen viser vi en lang række af Fritz Syberg og Johannes Larsens hovedværker

Se åbningstider

 

Swanerne

Johannes Larsens søster, Christine, blev kunstner som sin bror. I 1910 giftede hun sig med maleren Sigurd Swane, og selv om de to blev skilt igen i 1920, er det under navnet Christine Swane, at hun i dag er kendt som en af Danmarks første kvindelige modernister. De to kunstnere bosatte sig i en periode i Kerteminde. Sammen fik de sønnen Lars Swane, hvis værker også er repræsenteret på museet.

Alle oplevelser

Værkstedet
sommerudstiling Alhed Larsen 2022 arkiv

Tilmeld

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Johannes Larsen Museet

Du er tilmeldt!