YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

UDFORSK

SAMLINGEN

Se museets store samling af kunst. Værker af blandt andre Johannes Larsen, Fritz Syberg, John Olsen og Christine Swane vises i de smukke udstillingssale.

Samlingen

Fritz Syberg og Johannes Larsen

Fritz og Anna Syberg flyttede til Kerteminde i 1902, og de to kunstnervenner, Fritz Syberg og Johannes Larsen, satte området på landkortet i kunstverdenen. Især den dramatiske natur på Fyns Hoved og bondelandskabet nordvest for Kerteminde blev foreviget af Syberg, mens Larsen i særdeleshed skildrede de maritime motiver og landskaber, hans og Alheds kunstnerhjem og naturligvis fuglene. I samlingen viser vi en lang række af Fritz Syberg og Johannes Larsens hovedværker

Se åbningstider

 

Swanerne

Johannes Larsens søster, Christine, blev kunstner som sin bror. I 1910 giftede hun sig med maleren Sigurd Swane, og selv om de to blev skilt igen i 1920, er det under navnet Christine Swane, at hun i dag er kendt som en af Danmarks første kvindelige modernister. De to kunstnere bosatte sig i en periode i Kerteminde. Sammen fik de sønnen Lars Swane, hvis værker også er repræsenteret på museet.

Alle oplevelser

Værkstedet