Kunsten at dække op til fest
Et besøg på Johannes Larsen Museet kan give inspiration til en flot, sjov og anderledes borddækning, når udstillingen med jule- og festborde kan ses fra den 15. november til 5. januar 2025.
Antallet af kunstnere, der har budt ind på museets open call for fuglekunst, overgår fuglekaldet i 2019.
For nyligt var museet udsendte medarbejder på udkig efter sort sol. Fotografiet ovenfor er fra Tøndermarsken ved Aventoft i slutnigen af marts. Mens stærene samlede sig i sivene ved den tyske grænse, tikkede der imidlertid en sand sort sol af fuglekunst ind på Johannes Larsen Museet i Kerteminde.
Ikke færre end 438 kunstnere og kunstnergrupper har budt ind med i alt 1.348 kunstværker. Alle har de svaret på det fuglekald, som Johannes Larsen Museet i september udsendte til kunstnere i hele landet. I fredags udløb fristen, og fuglekaldet må i den grad siges at være blevet besvaret.
Nu skal museets nedsatte jury udvælge de værker, der går videre til anden kurateringsrunde. Juryen består af:
Det er anden gang, at Johannes Larsen Museet udsender et open call for fuglekunst. Første gang var til udstilling Fugl 2019, hvor i alt 360 kunstner bøde ind med samlet 1.176 værker. Juryen står således i år overfor at vælge mellem endnu flere værker end i 2019.
Kunstnere, der har budt ind på fuglekaldet, har modtaget en bekræftelse på email.
Et besøg på Johannes Larsen Museet kan give inspiration til en flot, sjov og anderledes borddækning, når udstillingen med jule- og festborde kan ses fra den 15. november til 5. januar 2025.
Der er noget særligt ved navne, der går i arv. De bærer historier, minder og forbindelser, som rækker langt ud over personens levetid. For nylig blev der gjort et lille, men hjertevarmt fund i Johannes Larsen Museets brevsamling, som viser, hvordan slægtsnavnet Alhed...
Kunstnere i hele landet opfordres til at byde ind med fuglekunst til udstillingen Fugl 2025 på Johannes Larsen Museet.