Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

ALHED LARSEN 150 ÅR

mar 21, 2022

Oplev en festlig fødselsdag, når vi fejrer Alhed Larsen på Møllebakken. I 2022 er det 150-året for Alhed Larsens fødsel. Det markerer vi først og fremmest med en sommerudstilling, ”Alhed Larsen 150 år” samt udgivelsen af en bog om hendes liv og kunst.

Begge indsatser udgør de mest omfattende arbejder om kunstneren til dato. Projektet har opnået flot fondsstøtte, hvilket bl.a. muliggør udgivelsen af biografien, at en række værker af kunstneren kan blive konserveret samt realisering af et spændende, publikumsinddragende aktivitetsprogram til sommer. Der bliver også vist værker fra privateje, der ikke tidligere har været udstillet.

Vi håber på, at projektet vil give Alhed Larsen og hendes kunst fornyet og fortjent opmærksomhed. Det forekommer særlig vigtigt her på Møllebakken i Kerteminde, hvor hendes voksenliv og kunstneriske parløb med Johannes Larsen igennem mange år tillige udgjorde et omdrejningspunkt hos Fynboerne og i dansk kulturliv. Men som kunstner i egen ret er det først nu, at vi for alvor kan præsentere Alhed Larsens indsats og sætte den i større perspektiv. Med egen samling og lån fra andre museer og privateje er dette gjort muligt. Her i samspil med hjemmet og haven kan man opleve de stemninger og den motivverden, der præger mange af hendes billeder.  Alhed Larsen levede et spændende liv. Hun var barn og kvinde af det moderne gennembrud, og rigtig mange gode historier er dukket op som følge af arbejdet med det store arkivmateriale og hendes kunstneriske produktion. Så der er meget at glæde sig til med sommerens fejring på Møllebakken.

Vi fejrer Alhed Larsen med et festligt program

Selvfølgelig skal selve fødselsdagen også markeres her i foråret, den 7. april. Vi knokler med udstilling og bog bag kulisserne. Billeder er til konservering og en masse ting planlægges – Dette arbejde fortæller vi lidt om og ser hen mod sommerens fejring. Men 7. april skal først og fremmest være en festdag, en fødselsdag, hvor vi siger tillykke til Alhed Larsen og markerer meget af det, som hun betød i sin levetid og som den dag i dag udgør en central del af DNA’et i Johannes Larsen Museet. Det gælder kunsten, naturglæden og værtskabet, tre sider af hovedpersonen – og  det gælder Alhed Larsen som inspiration for vores daglige arbejde for at skabe rammerne om det bedst mulige museumsbesøg. Bl.a. udgives 7. april en stor hyldest til Alhed Larsens verden i form af ”Øjeblikke” – en mosaik af billeder og ord om Møllebakken skabt af Lis Engelbreth og Louise Harbo Bendixen. En særlig tak til Kerteminde Museumsforening for hjælp til realisering af denne del af hyldesten til Alhed Larsens verden. Se programmet neden for – og vær opmærksom på tilmelding efter først-til-mølle princippet til programmet 15.00-17.00.

Program den 7. april:

Uden tilmelding

  • Kl. 10-17: Fri entré til Johannes Larsen Museet hele dagen
  • Kl. 11.00 og kl. 13.00: Rundvisning i kunstnerhjemmet, villa og værksted, med fokus på Alhed Larsen (max. 25 pers.)

Med tilmelding – (klik her) 

  • Kl. 15.00: Oplæg om Alhed Larsen, sommerens særudstilling og kommende bogudgivelse.
  • Kl. 16.00: Boglancering. Præsentation af bogen ”Øjeblikke” som udkommer på denne dag. En hyldest til Alhed Larsens verden. Normalpris er 325 kr., men i dagens anledning sælges bogen til 250 kr.

Tak til Kerteminde Museumsforening for støtte til udgivelsen.

Eftermiddagens indslag ledsages af bobler og kransekage.

Hele dagen kan der købes fødselsdagslagkage i Kaffehuset.

Sommerferieoplevelser for hele familien

Sommerferieoplevelser for hele familien

Johannes Larsen Museet i Kerteminde tilbyder denne sommer en bred vifte af aktiviteter, der bringer kunst og natur tættere på både børn og voksne. Museet, som er dedikeret til den berømte danske fuglemaler Johannes Larsen, skaber en inspirerende ramme for kreativ...

sommerudstiling Alhed Larsen 2022 arkiv

Tilmeld

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Johannes Larsen Museet

Du er tilmeldt!