Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

VÆRKSTEDET

 

Johannes Larsen kaldte sit atelier for sit “værksted”. Her skabte han en lang række af sine store og kendt værker. Lige op til Johannes Larsens atelier ligger Alhed Larsens mindre værksted. Begge atelierer har udgang direkte til Alheds smukke vinterhave.

Vinterhaven

Alhed Larsens Vinterhave

Op ad værkstedets sydmur fik Alhed Larsen etableret en vinterhave. Her fik hun blandt andet orkidéer og andre sjældne planter til at trives side om side med et væld af klassiske potteplanter. I bassinet er der i dag små guldfisk.

 

Rum til skaberværk

Værkstedet blev bygget i 1916 og er tegnet af arkitekten Carl Petersen, der kort forinden havde tegnet Faaborg Museum. I atelierets loft hænger Johannes Larsens billede med flyvende storke. Det er et forarbejde til et loftsmaleri, som findes i Dronningens Håndbibliotek på Christiansborg Slot i København. Herudover ses en lang række væsentlige malerier, tegninger og grafiske værker, der i ét rum fortæller hvad Johannes Larsen ville med sin kunst.

Alhed Larsens atelier er noget mindre end hendes mands, men rummer ligeledes en række af hendes fine værker. Klaveret afspejler Alhed Larsens rolle og personlighed som kunstnerhjemmets selskabelige og kreative værtinde.

Værkstedet på Johannes Larsen Museet
sommerudstiling Alhed Larsen 2022 arkiv

Tilmeld

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Johannes Larsen Museet

Du er tilmeldt!