Din kurv

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Fejring af Johannes Larsens fødselsdag

dec 11, 2023

Traditionen tro fejres Johannes Larsens fødselsdag d. 27. december på Møllebakken i Kerteminde. En dag, hvor vi fejrer arven, hvorpå det nuværende museum er bygget – og et lille festligt afbræk fra julen, inden det nye år begynder. Der er gratis entré hele dagen.

Italiensk stemning på Møllebakken

Johannes Larsen 156. fødselsdag skal fejres! Og det bliver med et museum fuld af aktiviteter. På programmet er den nyligt åbnede særudstilling Trækfuglevej. I Thøger Larsens spor. Her kan du opleve fotografier af Kirsten Klein og tegninger af Steen Folmer Jensen, der har rejst i sporene af Limfjordsdigteren Thøger Larsen (1875-1928) til San Cataldo i Syditalien. Mærk den italienske stemning, når du som gæst følger i kunstnernes fodspor rundt i udstillingen.

Nyt Sybergværk og fællessang

På dagen vil der også være præsentation af et nyt værk af Fritz Syberg, herunder en lille teaser til den kommende soloudstilling i efteråret 2024 om kunstneren, Fritz Syberg. Livet vil! Præsentationen vil blive efterfulgt af fællessang, på både grønlandsk, svensk og dansk. Endnu en lille forsmag på udstillingsprogrammet for 2024-25 og hilsner til lande, der betød meget for Johannes Larsen.

Fødselsdagslagkage i Kaffehuset

Kombinér dit besøg i udstillingerne en hyggelig pause i Kaffehuset, der på dagen serverer fiskefrikadeller, smørrebrød med hønsesalat, og tapasanretning. Der vil også være kaffe og i dagens særlige anledning, fødselsdagslagkage i den hyggelige museumscafé.

Gratis entré hele dagen.

Program:

  • Kl. 14: Velkomst i Salen. Herunder præsentation af arvedonation, blandt andet et værk af Fritz Syberg, ”Skovbillede” fra 1930 samt teaser for efterårets særudstilling Fritz Syberg. Livet vil! Herefter fællessang ved klaveret 
  • I Kaffehuset serveres frokost i tidsrummet kl. 11-15
  • Se eller gense mindeudstillingen om Ida Holm Mortensen, der i uge 52 har sidste visningsuge
  • Nyåbnet særudstilling Trækfuglevej. I Thøger Larsens spor. En multimedie udstilling, med lyd, video, fotografi og tegning
  • Smukke og inspirerende juleborde i samlingen, blandt andet skabt af modeskribent Lotte Freddie
  • Bogudsalg med skarpe priser i museumsbutikken

Tre udstillinger, du ikke må gå glip af

For dem, der ønsker at fordybe sig i museets særudstillinger, er der mulighed for at nyde den kommende særudstilling “Trækfuglevej “, hvor kunstnerne Kirsten Klein og Steen Folmer Jensen tager dig med på en poetisk rejse i Thøger Larsens fodspor. Udstillingen kan opleves fra den 16. december til 10. marts.

Derudover kan I se eller gense “Jule- og festborde”. Hvert år op mod jul dækker Johannes Larsen Museet og skiftende kunstnere en række smukke og inspirerende jule- og festborde. I år er bordene dækket af gæsteudstilleren Lotte Freddie, Pernille Sommer, kok i Kaffehuset, museumssvært Lis Engelbreth og tidligere museumsvært Charlotte Jensen. 

Kom forbi og find inspiration til dit festbord, hvor traditioner og fornyelse, kunsthåndværk og naturelementer smelter sammen.  

Og lad os ikke glemme mindeudstillingen “Ida Holm Mortensen”, der med sikkerhed vil berige besøgende med værker af maleren, keramikeren og grafikeren Ida Holm Mortensen (1950-2023).

Så kig forbi og vær med til at fejre Johannes Larsens fødselsdag på en dag, der er fyldt med kunst, kultur og fællesskab på Johannes Larsen Museet.

Sommerferieoplevelser for hele familien

Sommerferieoplevelser for hele familien

Johannes Larsen Museet i Kerteminde tilbyder denne sommer en bred vifte af aktiviteter, der bringer kunst og natur tættere på både børn og voksne. Museet, som er dedikeret til den berømte danske fuglemaler Johannes Larsen, skaber en inspirerende ramme for kreativ...

sommerudstiling Alhed Larsen 2022 arkiv

Tilmeld

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Johannes Larsen Museet

Du er tilmeldt!